top of page

Comunitățile se-adună (with Yonder)

Spitalul de Copii "Sfânta Maria", Iași

€23,995.00

Valoarea aparatelor

1

Donatori

01.12.21

16.01.22

Perioada campaniei

Echipament necesar

1x Sistem litotriție endoscopică cu acțiune duală ultrasonic și balistic

Comunitățile se-adună (with Yonder)

Cu ajutorul echipei Yonder , începând cu acest an, Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iași are un nou aparat în dotarea secției de urologie și nefrologie.

img-abstract-1_edited.png

Povestea din spate

Litotritia endoscopică intracorporală realizează, prin diferite metode, dezintegrarea calculilor în interiorul cavitățilolor excretorii renale, utilizând drept cale de acces diferite variante de endoscopie (cistoscop, ureteroscop). Sistemele de litotriție care asociază undele ultrasonice cu cele pneumatice, cum este cel aflat în acest moment în Spitalul de Urgenta pentru colii „Sf. Maria” Iași, combină cu succes avantajele ambelor tehnologii, capacitatea de spargere rapidă a componentei pneumatice este completată de fragmentarea fină asigurată de componenta ultrasonică, facilitând astefel eliminarea calculilor în bune condiții.

Cu ajutorul ureteroscopului semi-rigid, medicii asigură o explorare completă a întregului ureter, precum și a cavităților renale. Cu o bună vizibilitate, canalul de lucru al acestuia face posibilă extragerea cu pensă a unor mici fragmente de calcul restant. Întreaga procedură de dezintegrarea a litiazei se realizează sub control vizual, cu minimalizarea astfel a posibilelor disfuncționalități a manevrei.

Cum am reușit

Ne place când oamenii se-adună și dau o putere enormă comunităților. Când valorile sunt aceleași, întrebarea "Cum putem să ajutăm?" vine cu așa o naturalețe.

Ni s-a întâmplat asta când echipa Yonder Iași a contactat-o pe Raluca, founder Help others help România, după ce a văzut activitatea de pe pagina noastră de Facebook și a rezonat cu valorile noastre. Cei din Yonder Iași ne-au întrebat pur și simplu: "Cum putem să ajutăm?"

Așa am reușit să achiziționăm litotritorul care deja este la Spitalul Sfânta Maria din Iași. Acest aparat sparge calculii renali în bucăți mai mici care pot fi extrase cu ureteroscopul sau eliminate natural, oferind oportunitatea tratamentului minim agresiv micuților care suferă de boli renale.

Mulțumim, Yonder!

Succes și predare

Vă anunțăm cu recunoștință că litotritorul donat de Yonder a ajuns la Spitalul “Sfânta Maria” din Iași.

Pentru că știm cât de important este să intrați în contact direct cu impactul real pe care implicarea voastră îl aduce în România, ținem aproape cu Spitalul “Sfânta Maria”, așa încât să ajungă la voi periodic numărul micuților care au beneficiat de o intervenție un pic mai ușoară mai aproape de casă.

Yonder, ați făcut din nou mai bine acasă, în România, iar acest lucru este extraordinar. Mulțumim din partea echipei medicale condusă de dr. Iulia Ciongradi și a Help Others Help.

bottom of page