top of page

covidHELP

Spitalul Clinic CFR, Iași

€6.300,00

Valoarea aparatelor

125

Donatori

09.10.20

16.07.20

Perioada campaniei

Echipament necesar

1x Video-laringoscop

covidHELP

În decembrie 2020, am donat un video-laringoscop necesar unui spital de primă linie COVID-19 din Iași.

img-abstract-1_edited.png

Povestea din spate

Video-laringoscopul poate fi doar un pas mic, dar creează un mediu mai sigur pentru ca medicii și pacienții să practice medicina. Un video-laringoscop poate juca un rol salvator pentru 1 din 5 pacienți care trebuie intubați.

Videolaringoscopia nu este salvatoare doar pentru pacienți, ci și pentru medici, în special în timpul pandemiei de COVID-19. Prin utilizarea videolaringoscopului, medicii își pot intuba în siguranță pacienții, reducând riscul de a se infecta cu virusul.

Cum am reușit

Situația COVID-19 în Iași, România se înrăutățește, paturile de spital desemnate aproape atingând capacitatea maximă. În aceste vremuri critice, proiectul nostru primește sprijin și încurajare din partea comunității medicale din Iași. Anamaria Gioadă cunoaște beneficiile unui videolaringoscop direct și susține proiectul nostru.

Dr. Andrei Șălaru, Ana-Maria Croitoru și Eduard Alexandru lucrează la UTI al Institutului Regional de Oncologie și subliniază rolul salvator pe care un videolaringoscop îl poate juca în intubarea unui pacient.

Dr. Ștefan Frunză de la spitalul de urgenta din Cluj-Napoca subliniază și el importanța videolaringoscopului, mai ales în tratarea pacienților cu COVID-19. Tot mai mulți medici susțin inițiativa noastră de a pune la dispoziție spitalului CFR din Iași un videolaringoscop atât de necesar.

Dr. Andrei Chicos, medic chirurg la univ. Spitalul de CFR din Iași se alatură campaniei noastre în susținerea colegilor săi de la UTI și ne încurajează să donăm pentru un videolaringoscop pentru spitalul CFR.

Succes și predare

Prima campanie Help others Help nu ar fi fost posibilă fără ajutorul continuu al comunității medicale din România și din străinătate. Am dori să împărtășim câteva dintre lecțiile pe care le-am învățat în această campanie, care au fost esențiale pentru succesul nostru și pentru care suntem profund recunoscători:

1. Numeroasele reacții pozitive ale medicilor și sprijinul lor activ în susținerea campaniei noastre au confirmat că este mare nevoie de echipament medical pentru spitalele din România.

2. Cei 8 medici cu care am colaborat au fost dispuși să ne ofere un sprijin valoros, cum ar fi explicarea și în termeni non-medicali donatorilor importanța videolaringoscopului.

3. Colaborarea și implicarea profesională a echipei medicale a secției de terapie intensivă a spitalului CFR din Iași au fost esențiale pentru succesul primului nostru proiect.

bottom of page