top of page

neonatoHELP

Spitalul Municipal "Elena Beldiman", Bârlad

€5.700,00

Valoarea aparatelor

299

Donatori

01.01.23

17.07.23

Perioada campaniei

Echipament necesar

1x Bilirubinometru
1x Cardiomonitor
Senzori de umiditate

neonatoHELP

Am reușit!

Inițial ne propusesem și un pătuț încălzit pentru nou-născuți, dar nu s-a putut așa că am luat senzori de umiditate. Mulțumim!

img-abstract-1_edited.png

Povestea din spate

Am discutat cu medicii despre problemele și lipsurile de aparatură din spital și împreună am decis să achiziționăm cu ajutorul comunității HOH trei aparate necesare pentru a îmbunătăți serviciile medicale și experiența micilor pacienți și a familiilor lor.

1. Medicii au nevoie de un aparat de monitorizare a funcțiilor vitale (cardiomonitor) profesionist, care poate fi folosit în mediu ferit de lumină și zgomot.

2. Bilicheck - bilirubinometrul este un aparat mic foarte util, pe care toate maternitățile din țară îl au și care face screeningul pentru icter mult mai eficient, elimină stresul generat de înțepături, reduce durata spitalizării și ratele de reinternare. De asemenea, elimină situațiile în care fototerapia este făcută preventiv (uneori fără a fi neapărat necesară, pentru a evita înțeparea nou-născutului de mai multe ori pentru analize de sânge).

3. Un pătuț încălzit pe care să stea bebelușii care fac fototerapie primăvară-toamnă când e frig în spital și prematurii care nu au o greutate atât de mică încât să stea în incubator.

Cum am reușit

Nu orice cardiomonitor face față cerințelor și condițiilor necesare de îngrijire a nou-născuților: avem nevoie de un aparat "prietenos" condițiilor de liniște, care are funcții de lucru fără alerte sonore și care memorează datele colectate în ciuda întreruperii funcționării (de ex. când se recoltează analize).

Cuibul încălzit permite menținerea unei precizii ridicate a temperaturii optime prestabilite pe suprafața saltelei sau a pielii nou-născutului și oferă delimitarea necesară pentru a lăsa bebelușul în siguranță la fototerapie. La fel de important este faptul că permite contactul dintre mamă și copil în primele zile de viață ale nou-născutului.

“Mulțumesc echipei Help others Help pentru ajutorul oferit atunci când nu găseam rezolvare. Datorită lor putem folosi din nou CPAP-ul neonatal împreună cu dispozitivul de umidificare și încălzire al aerului. Mulțumim pentru cablul cu senzori de temperatură!” - Dr. Neonatolog Lucian Bâgu.

Succes și predare

Cardiomonitorul nou și performant, cu funcții speciale care sunt necesare în secția de neonatologie a ajuns la Bârlad, după mai bine de 8 săptămâni de la data comenzii!

Din prima zi de instalare, la început de iulie, cardiomonitorul este în funcționare și monitorizează funcțiile vitale ale celor mici, care au nevoie de o perioadă în incubator.

Achiziția de €4.029 este efectul donațiilor individuale către HOH, prin FB donations, transfer bancar direct, birthday fundraisers și transferuri prin Stripe.

"Mulțumesc mult echipei HoH pentru ajutorul acordat. Datorită lor putem monitoriza corespunzător nou-născuții din terapie intensivă neonatală. Acum nou-născuții pot avea un ambient corespunzător. Mulțumim pentru cardiomonitor." - dr. Lucian Bâgu, Medic Specialist Terapie Intensivă Neonatală.

bottom of page